Kristallnätter del 8.


***


 

8.
Cellos pappa hade berättat om kristallerna i snön i norr och att vissa speciella kristaller bar på sanningar som kunde hjälpa barn som blev utan julklappar på julen. Pappan hade även berättat att denna kunskap var viktigt att sträva efter. Dagen innan pappa tog sitt sista andetag berättade han att farmor hade arbetat i hela sitt vuxna liv i en julklappskommitté för att lösa detta mysterium. Cellos pappa hade blivit så ledsen då han insåg att hans sjukdom skulle sätta stopp för det magiska. En kväll hade pappa berättat att det var Cello som kunde lösa mysteriet och att han hade alla krafter med sig enligt vad farmor hade anat.

 

Men denna dag hemma hos Anna föll ingen kristallsnö alls. Regnet utanför vräkte ner och han visste inte alls vad han skulle ta sig för denna dag.

 

***

 



Kommentarer
Postat av: kajsa

Jag tror min, och bloggläsarnas, lilla vintersaga kommer att vara ett fint syskon till dig. Inte för att de är särskilt lika. Men för att jag gillar dig och din blogg och sättet d skriver. Så då bestämmer jag att de är syskon. Utan blodsband.

2008-12-08 @ 17:20:50
URL: http://aenigma.blogg.se/
Postat av: josefine

du skriver så fantastiskt vackert! kram!

2008-12-08 @ 19:49:18
URL: http://senapsgul.blogspot.com
Postat av: Karolin

Läskigt vackert!

2008-12-08 @ 21:57:41
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: Emma

Du har verkligen förmågan att skriva bildskapande och målande. I like that

kramis

2008-12-09 @ 07:24:17
URL: http://livskrafter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0