i mitt kvarter.

***

här är mitt kvarter. det är fint och ibland så talar träden till mig.


***
jag är så tacksam.***

min tid på min praktikplats är över.
för det är lustigt hur en plats av kärlek och innerlig glädje kan finnas här i stan.
det är otroligt vilka människor jag mött, vilka hjärtliga upplevelser jag varit med om.

och jag fick det jag önskade, kramar och tårta men även den allra vackraste blomman.
otroligt.


***
jag tänker på dig & er som somna in den natten för 10 år sedan.

***

jag kommer ihåg dagen efter att du & ni hade dött och chocken var total. när vi tillägnade innebandyträningen åt att prata om dig titta på din målvaktshjälm. då vi låg på tjockmatten i gympasalen och tårar fälldes. jag var så långt borta och kunde inte alls förstå alls vad som hade hänt med dig & alla andra 62 ungdomar. jag funderade mycket på döden just då och min farmor hade nyligen somnat in och livet verkade så skört och ostabilt. jag funderade på hur liten gränsen var mellan att vara levande och att vara död. jag tänker på dig & er andra som har mist livet. jag vet inget mer alls. är lika tom och klumpig i halsen som jag var för 10 år sedan.

***om kärlek till de finaste.
***

jag är naiv och lycklig. när det finns människor med hjärtan som slår utanför deras kroppar. och jag vet att dom alltid kommer vandra på jorden och de kommer alltid att kunna sitta vid mitt köksbord och dricka kaffe. jag kan inte ta in att de skulle kunna bli på något annat sätt. för det finns många jag älskar och det är en blandad skara ljvliga människor. bror & bror, allra finaste lilla O
, den oändliga kärleken M, en vacker mor och en klok far, min fina vän som målar tavlor av oss & en mormor som berättar om livet då och nu. det är mycket som gör oss så vackra.

om kärlek. för ni får mig att bubbla.***när lyckan tar tag i mina armar smälter jag.***
***

det snurrar så mycket för mig just nu. och det är ett positivt snurr. men det är även ett snurr av längtan & glädje. för det finns så mycket i livet som är underbart. och det är det jag koncentrerar mig på just nu. som att det luktar nybakat kardemumma & hasselnötsbröd i vårt hem och att jag har pengar kvar att njuta av efter att räkningarna är betalda. att jag blir bjuden på lammiddag i morgon och att jag har en vän som skickar röda hjärtan på posten.att min femtonåriga bror fortfarande kramar mig trots att han slutat kram andra för flera år sedan och när sänger får mig sömnig gör att jag smälter i min lycka. kärlek.***
där din kropp slutar tar min vid.


**

 och när vi vet var våra kroppar slutar kan vi koncentrera oss på varandras njutning. jag låter mig vila i dina armar och slutligen ligger du avslappnad på min arm. min näsa i ditt rufsiga hår och jag vet att din doft kommer hålla mig vaken hela natten för att våra sista timmar skall vara så länge som möjligt.


**hjärta.


*

och vi segrar återigen. när mycket går förlorat kan jag med dina små små ord förstå vad du menar i ditt hjärta. och när jag hittar kärleksförklaringar i vårt hem smälter jag som is. trots att vi svävar tillsammans och jag kan känna din närhet saknar jag dig väldigt. kärleken är.

*jag är harry potters okända storasyster.


**


 
jag och en vän besökte en glad affär idag. och jag är kär & genomskinlig.**och allt fortsätter och jag snurrar.**


jag grät en skvätt. för allt i världen är du värd. och nyss pratade jag med min fina älskling på andra sidan jorden. jag saknar honom så. och ibland kommer vågen av saknad över mig. vi är det finaste som hänt oss. och din röst är vackrare än någonsin för jag hör att du ler och jag märker att vi älskar varandra så.


(jag känner mig inte minst i världen, men vad gör ni då ensamheten ekar och luften är svår att andas?)

**

när alla clownerna har gått från jobben.**
*katedralen i barri gothic, barcelona*det är som förr. kanske är det 13 år sedan. när jag satt med telefonen i handen och tänkte på dig samtidigt som du ringde i samma sekund. det hände precis igen. en fin vän jag träffade igår hade skrivit på sin blogg om hur vänskap kan leva trots att vi inte träffas varje månad eller varje år. jag skulle just skriva om vänskap och hur lycklig jag blir av min vän men visste inte hur jag skulle börja och kollade in hennes sida och blev riktigt förvånad. som sagt: vissa människor finns kvar länge, vissa människor blir mer intresanta ju längre man känner dem. det är dem jag vill ha runt mig i livet. som fina kajsa.
**tack snälla.

hjälp vad jag är tacksam. ni är nu många som håller mig uppe och ger mig energi.

tack!


den vackraste lilla hjälten i livet är min vän.

    


                                       
ibland händer saker som får mig att häpna. en vacker människa som korsar min egna väg. och jag tänker på min lilla vän O. Han som säger tankar som jag önskar jag själv kunde säga. Han som känner så mycket att hans kropp går i bitar, men som ändå fortsätter i en värld av stormar varje dag varje minut. Han är min eviga hjälte. Hans energi kan få mig att bli stum. Hans kärlekstårar som bränner i varje benmärg ger mig sorg som smärtar långt ner i min tomma mage. Och för studen är det endast kramar som hjälper. Han kan skaka av ömhetsbrist när jag håller om honom. Och han kan skratta av innerlig glädje i nästa sekund. Inget kan vara så starkt som dina ögon, dina tårar och din eviga ångest. Och aldrig har någon berört mina innersta celler med en sådan fågelfjäder som du lilla vän. du finaste.***
en känsla av lycka och värme finns någonstans i magen.***


det gör ont för jag saknar min älskling så fruktansvärt mycket!men jag har så fina vänner och idag har jag smält flera gånger. det känns så underligt hur man kan ändra fokus på så mycket i livet. när jag känner mig ledsen och ångestdrabbad kan jag glädjas åt något så litet. ett leende, ett kort samtal med en främling, solstrålar och dina färglada halsdukar. idag har jag fått flera lyckovågor till min kropp. under hela min dag träffar jag så mycket vackra människor som är så modiga. många av er är mina hjältar.


**aj.
*

jag är så arg för att jag låter ångesten leva i min kropp. när jag hatar den så. jag som hoppasdes att jag vunnit ligger nu långt under allt levande. hur gör jag för att släppa taget?*
så ont det gör i varje kroppsdel.
*

ibland smärtar tankar så mycket mer än vad jag kan ta emot och för varje andetag
faller jag mer och mer isär. trasig av kärlek när du är så långt borta
och vad skall jag göra av mina tårar när de fyller varje rum? ibland blir jag blind
av allt runt omkring mig och musiken tystnar då alla drömmar enbart är svartvita.
jag kan inte känna dina tunga andetag och där din mjuka rygg brukar ligga i sängen
finns enbart stora svarta hål. utan dig är jag en så mycket mindre människa
och det är kanske inte märklgt när vi nu varit tillsammans i fem både härliga och
svåra år. och jag kanske borde låta mig vara ensam och fri men jag kan inte släppa
min oro för dig när du befinner dig så fruktansvärt långt bort. för just ikväll
faller jag så djupt att varje kroppsdel är förlamad. och jag vet inte hur jag orkar
upp.

jag ser dig där du går och hoppas du mår bra älskling, jag klarar mig det vet jag.
jag har gråtit precis såhär innan och jag är fortfarande vid liv. just nu är
längtan inte alls något skönt för den är besegrad av smärta och ångest.
men älskling jag längtar faktiskt till när jag börjar längta, då kärleken börja
leva och växa igen. det kommer. jag lovar. fina du.*när mitt hjärta slår för oss.
*


vart vi försvinner vet ni inte alls. och vägen tar slut där gruset tar vid, där inga lyktstolpar lyser upp tryggheten. när molnen springer snabbt förbi ovanför våra huvuden och löven faller som sprudlande snöflingor. jag tror du vet att varje slag i mig även slår för dig. och hur vi växte åt samma håll kan jag aldrig förklara. jag tror kärlek är större än allt universum äger.*

när andningen upphör i solskenet.


idag blir det inga ord. jag är alltför skör. men här är bilder från min promenad i solen:ta hand om er.

en gång fanns det en syster vid min sida.*

ta
ck för fina boktips. jag behöver läsa mer och jag behöver förtrollas oftare. jag skall snart ge er mina favoritböcker. behöver bara gå och tänka lite så jag inte missar någon.

*

en gång för längesedan hade jag en flicka som var så söt. nu i dessa dimmiga oktoberdagar fyller du år och jag minns åter igen hur du skrattade och hur du älskade mängder av glass och lurade mig att poppa popcorn. hur duktig du var i skidbacken och så mycket längtan efter kärlek det fanns i din lätta, nästan genemskinliga kropp. ibland kan jag sakna dig så mycket, just för jag vet att vi aldrig mer komer ses. ibland går det perioder jag glömmer dig totalt. men du finns alltid kvar i mig.

*

idag har jag gjort någon glad.


det är så vackert och så fint att glädja andra så det syns i blicken. det är så stort och jag är så tacksam att ni är redo att ta till mig i era hjärtan. (jag träffar just nu dagligen människor som stöt på alltför svåra händelser i livet och som släpper in mig i deras liv, och jag är förundrad av hur människan kan vara så stark och samtidigt så lycklig). och att något som kan verka så lite kan betyda så mycket. som ett leende, en fråga, ett samtal över en kopp kaffe eller en rosa bok från förr.

*

jag läser just nu en bok som jag mår så bra av att läsa. just nu orkar jag inte ångestframkallande böcker med ständig oro bakom hörnet. jag behöver upplyftande och glädjespridande bokstäver.

tipsa mig gärna era favoritböcker. fina ni.
lillebror, bli inte som jag när du blir stor.


idag är jag allt. högt och lågt i tårar och i skratt.
jag gör allt. lägger in fina bilder på datorn, bakar, lyssnar musik, sjunger och diskar.
jag vet vad jag behöver.
jag vill kunna sortera information och händelser bättre,
men idag har jag inte orkat att lägga upp mitt dagliga schema och då faller jag isär,
lika trasig som tallriken jag gjorde sönder är jag.
vill upp igen men först behöver jag ta tag i mina snurriga ben och förvirrade känslor.

kram.
när det vackra tar tag i mig.
min vackra pojkvän har tagit denna underbara bild. jag kan sitta och riktigt rysa till bilden och alla känslor den överför till mig.

foto:
pojkvänkom så kramas vi genom hela långa helgen.

då dagen är slut och jag beger mig hemmåt tänker jag på er som inte får timmarna om helgen att gå. när helgen endast är en långsam och ångestfylld evighet tills ni möter nästa leende. när varje minut tickar och världen rullar vidare utan att alla människor i världen hänger med. för alla behöver eftertanke och mod att våga möta nya dagar som är skrämmande ensamma.


jag behöver dina såriga armar.


när såg jag senast dina stolta ögon, dina energiska ögonfransar och allt allt det jag älskar hos dig?
när såg jag dina styrkor i skateboardrampen och när drack jag ditt nypressade kaffe sist?
hur gjorde vi för att älska och samtidigt undvikas att sprängas,
då känslor bubblar och livet utanför kärlekens väggar låg stilla varje morgon?
nu ser jag endast svaga snabba ögonblick av allt det vi hade.
för du ligger fortfarande kvar bland krossat glas i soprummets illaluktande stank.min förklaring.

jag behöver skriva detta för ibland undrar ni. jag går inte under av kärrleksorg eller i ångestattacker. ibland är jag ledsen, ibland mår jag förbasakt bra. som livet är tror jag.

just nu mår jag bra. är kär i min pojkvän och skriver texter som kan komma bli tryckta.
så ni vet, jag mår bra.


RSS 2.0