feber.




***



jag känner mig sjuk idag. men det passar sig inte riktigt just nu. jag skall snart lägga mig i sängen och se på pippi och sedan kommer sambomänniskan hem och han har lovat att köpa godis till mig. det blir en lugn kväll efter en svettig dag i skolan.. efter sådana dagar längtar jag riktigt mycket efter att få arbeta. men tänk vad jag kommer sakna mina tågkompisar, åh!



***





plötslig vänskap.



***







Jag träffade en riktig vän i lördags. De murar okända människor brukar ha mellan varandra fanns inte mellan oss. Vi var konstigt nog både raka och ärliga mot varandra. Det var mörkt och stilla runt omkring oss och mörkret blev djupare och djupare. Din gitarr vilade runt axeln och när kylan steg under noll ville du spela på den så att inte strängarna skulle gå sönder.

 

”Är det okej att jag värmer min gitarr lite?”
”Såklart” sa jag.
”Vad vill du höra?”
”Är du så duktig att jag kan välja vad som helst?”
”Jag tror det”
”Då vill jag höra heartbeats” sa jag, något förvånad över mitt val.

 

Hans fingrar dansade fram musiken jag hade älskat till så många gånger. Men denna gång fick texten en helt ny betydelse. Hans röst viskade fram orden men jag hörde samtidigt hans styrka som överröstade vinden utanför busshållplatsen. Den blyghet som skulle kunna finnas där hade försvunnit och han sjöng och jag blundade.

 

När gitarren var varm pratade vi om framtidsdrömmar och försenade bussar. Du var ung, mycket yngre än jag hade trott. Dina tankar var så kloka och du befann dig i ett sammanhang där du visste vad du ville, jag blev förvånad, du var så mogen.

 

Det finns människor som kliver in i mitt liv med stora rörelser, höga skratt och i varje möjlighet tar de för sig av mig. Jag försöker undvika dem för jag klarar mig så mycket bättre utan dem. Men vissa smyger sig sakta in i mitt liv där de långsamt bygger sig en plats att bo, de flyttar aldrig, kärlek är ingen hastig känsla utan beständigt. För vissa få människor griper tag om mitt bultande hjärta och blir kvar.

 

 

 

***

 

 

 


om jag har sårat dig, är det inte bara ditt sår utan lika mycket mitt.




***






denna fantastiska bok har jag läst de senaste dagarna. nästan som ett myller av lycka har jag vandrat i när jag öppnat den. det är otroligt hur vissa människor kan forma orden så väl. så att varje mening kittlar mig. det är en konstigt känsla att läsa när det känns om författaren har valt ut händelser som helt och hållet tilltalar mig, som att den enbart är skriven till mig. lustigt och fantastiskt om kärlek och sorg. snälla läs!

och det är sådana kloka meningar boken innehåller:

En dag sa jag det till den läkare som har hand om mig. Han sa till mig att jag på sätt och vis kände helt rätt. Att vi inte var här för att rätta till våra brister, utan för att vänja oss vid att vi saknade förmåga att identifiera och acceptera dem. Precis som alla människor har en personlig gångstil så har de också ett personligt sätt att känna, tycka och se på saker. Även om man vill ändra på det, låter det sig inte förändras så lätt. Om man försöker ändra på det med våld blir något annat lidande.

jag är faktiskt fullkomligt mätt och nöjd. tack muarkami!




***






en kämpe, lika ömtålig som en masros.





***







jag saknar en prick som jag borde varit här och knådat bullar,
en liten liten människa med guldhjärta.
han dansar alltid framför mina ögon
och trots att han alltid grät i mina armar och spottade på mina skor,
tänker jag på honom som en mest kärleksfullaste och ärligaste människan någonsin.
glömmer aldrig aldrig
och jag vill aldrig glömma det jag lärde mig då.
att det finns så mycket misslyckanden hos vissa att skrattet är det enda som kan läka oss.
att älska en prick gör livet värt våra sorger.

jag ser dig som den du är och inte enbart dina stora övertramp
jag blir darrig av hur många människor i skolor som inte kan se bakom fasader
ingen människor vill vara utanför,
ingen bråkar enbart för statusen,
det finns något där som säger så mycket mer än det vi ser i första hand.
skolan är verkligen ingen naturlig plats
och jag är glad att du kommer lyckas så mycket bättre i verkliga livet
när skolan ligger bakom dig.

lilla kämpe du kommer överleva.



***






kanelbullar och prickar av kärlek.





***







jag älskar så mycket. men mest av allt denna månaden älskar jag kanelbullar och sushi. och idag har jag ätit båda. och nu gräddas mina egna bullar i ugnen.. men det är inte enbart deras förtjänst över att jag är så lycklig idag. idag snurrar jag så fort att väggarna ramlar, underbart. jag har fantastiska klassvänner, finaste pojkvännen som även är min bästis, en kärleksfull liten prick och något i livet känns extra meningsfullt just nu. (men i morgon, alltid dagen efter mitt lyckosnurr kommer tröttenhet från min övertänding och energispridning). det är så underligt hur allt hänger ihop, att just min lilla vän skall behöva vara med om det svåraste svåra och att jag lämnar han ensam, jag försöker det jag kan men jag önskar jag vore din extraförälder som kunde ta dig hit där det doftar kanelbullar och där det finns kärlek och luft för alla. alla barn, även du.

nu är det helg och börjar på ny kurs på måndag, skönt. roligt att skriva uppsats. jag skall fira detta med att köpa en vårjacka och en alldeles för dyr filippa k tröja. bubbel och bullar på det med vännen och lycklig dans.



***





en blick och en kaka.




***






idag har jag ägnat mig åt att äta en stor kakbit och dricka den underbaraste espresson. och så har jag har sett en människa som nästan fick mig att falla i gråt och som samtidigt gjorde mig glad. han sa något med hela sin existens. hans trasiga kläder och doften av alkohol gjorde att jag ryggade något men hans ögon var starka och blicken skar i mig och påminde mig om flera så betydelsefulla människor jag har och har haft i mitt liv. och dimman som låg på ängen där han gick gjorde att det kändes som en dröm. han var fin men jag sa det inte till honom.



***





den vackraste sparkdräkten.




***



jag har garderoben full av vackra ting men något har jag saknat och det är denna vackra body. att vandra runt i denna och enbart få njuta med en glass i handen. det är konstigt och otroligt vilket begär jag faktiskt får när jag ser den. och jag blir lyckligare än bubblorna i sockerdrickan! lily allen är fantastisk, vi borde bli vänner och vara fantastiska ihop.. vi kan väl ses i slottskogen i augusti, jag hörde att du hade vägarna förbi och skulle spela där för mig och några andra. puss så länge!








( C, ja du, jag vet att du skrattar och sätter maten i halsen. men sån är jag, egentligen! jag vandrar alltid i slimade bodys om sommrarna.)



***






vi pratar genom osynliga murar.




***







jag saknar ord just nu så jag gick till det vackraste biblioteket och lånade två böcker, jag tror vi kommer bli vänner. det känner jag på mig. nu skall jag göra den godaste lasangen med massa nötter, parmesan och fetost i, såklart utan kött. lasange är godast köttfri tycker jag! sedan skall jag klä mig vackert och besöka ikea med en vän. behöver köpa en ny kastrull då jag brände sönder en förra vecka, igen..




***






om allt som gör att mitt hjärta fortsätter att slå i samma takt som din.




***








idag har jag tänkt så många tankar, tankar som har skruvat sig in i min kropp och fastnat. det kan vara skönt med tankar som biter sig kvar och stannar en stund. jag trivs när ett lugn kan sprida sig och när långsamheten tar över. som när ett par gardiner skall strykas och tiden och rusar förbi och mina funderingar ligger tydliga som på det vitaste pappret. som att de talar till mig och visar mig vägen att nå mina drömmar. och trots att många små misslyckande har funnits i mitt liv har jag nått mina största och mest avgörande målen. det är verkligen något att fira och fokusera på när tårarna kommer. ibland känner jag mig erfaren som en 50 åring men ibland känner jag mig naiv som den 17 åringen jag var. lustigt. och att möta världens mest fina bror och ändå veta att jag har ännu en till som är lika klok och vacker. det är så fruktansvärt fantastiskt att vara med om sådana upplevelser. hur viktiga vissa människor är för att kroppen skall få ro. och när jag sitter på vagnen som gunger mig tryggt hemmåt och godispåsen är fullt av barndomsgodis kommer tårar för just i det ögonblicket blänkte livet så starkt att stjärnorna kommer hålla sig vakna i även på dagarna. och nu kan jag inte sova för hjärtat är fullkomligt fullt.



***





jag vet inte vart jag hittar dig men jag slutar aldrig att leta.



***







huvudvärk. vårsol. tygskor. blåbärsdrink. en kärlek. en underbar kamera. egenbakad pizza. nu skall en promenad promeneras, jag behöver vädra ut huvudvärken och tänksa en tanke som snurrar runt runt. och jag skall ringa ett vackert nummer. men just nu fryser jag mer än vad jag behöver. men jag längtar så nu.


***






adrenalintisdag.




***





nu skall jag iväg och rensa hjärnan. det behöver jag när jag varit så överaktiv och produktiv idag. några timmars klättrande och enbart fokusering på mig och vart jag har mina kroppsdelar. det är skoj att bestiga väggar, jag lovar! att vara 10 meter upp i luften och slutligen känna sig trygg där uppe är lustigt och underbart. nu klättrar jag enbart inomhus men kanske någon gång kan jag besiga berget ovan. mer adrenalin åt folket!



***





om mat och livet.





***


det är viktigt det här med mat. så när jag inte ätit på alldeles för många timmar blir jag skakig på flera sätt. har ätit de godaste köttbullarna nu. han är otroligt min sambomänniska. när jag glömmer av potatis och pastan och bränner vid de fleta kastruller så han han koll på det mesta. nu behöver jag funderar lite till på livet. kram.



***







RSS 2.0