vågor.

image4


ungefär så som på bilden känner jag mig. ensam. men med vackra utsikter så jag har det riktigt bra. platsen är så vacker, och utanför bilden går det får och mumsar. för mig är det sommar och jag ler djupt i hjärtat.

längesen nu. tyvärr.
men jag har läst böcker. och köpt tavelramar. och beställt bilder. men det är inte alltid så enklet att få det gjort.

idag har jag tagit en cykeltur till sjön. stannade och köpte gifflar och satte mig på en sten och till mig förvåning såg jag tre simmare, brr så kallt för det blåste en väldans. jag hade varit så vuxenpraktisk och gjort kaffe i termos.

ikväll är det lungt. men jag har en bra bok att läsa och tre att skriva i. jo jag är på god väg i mitt författarskap.ett under i köket.

idag hände det. jag satte upp en gardin i köket. det är helt fantastiskt!
i 1 år och 2 månader har vi levt utan köksgardiner. det går inte att bestämma sig så jag tog en gammal som var lite för vit och inte tillräckligt bred, men mysigt blev det. häftigt, trodde aldrig det skulle ske!

annars är stieg larssons böcker väldigt spännande. läs dem! gillar att läsa deckare på sommaren, kontrasten mellan sommar och ledighet och deckarens rysande spänningar blir så effektfullt.

en händelserik dag. och jag har träffat min framtida frisör, det är också ett under. har nog aldrig blivit så nöjd med frissen och besöket som idag. hallelulja!

en bild från nya zeeland längs en ridtur runt lake wanaka, vackrare platser finns knapt. och jag som är hästrädd.

image3

hos mormor.

är det mesta som det alltid varit. men saker blir mindre i verkligheten än de var när jag var 10.

mormor är rar. vi har pratat om hennes jordgolv när hon var barn. och om vedungnen. och om tvätten som de bar ner till älven. att tvätta hörde till vårens tid. på vintern blev det liksom för kallt. och så kokade man kläderna i stora tvättkärl som man eldade under. en annan värld, men ändå finns den kvar. spännande. och ullstrumpebyxor kliade, så när tjejer fick lov att ha byxor var mormor den första i byn som bar de moderna kvinnobyxorna.

det finns så många berättelser. och så är de verkliga.
sagor från livet förgyller en tisdag.

image3


en bild från bagkok. en helt annan historia, en annan tid. men här gick tvätten att tvättas även på vintern.  bangkok är vackert, hett & kryddigt. men sorgsna ögon ger starkare minnen än kungens guldpalats.
att orka leva i kärleksromaner.

hur skall vi orka leva
i stessen
i hatet
bland alla vackra kärleksromaner?

jag somnar i tristessen
vaknar en annan dag
av fåglar som gnäller
av munnar som leker

vi lever i gråfärg
vi vaknar i svart
hur skall vi någonsin kunna känna den kärleksröda färgen?

jag stannar
jag sjunker
ner på kyliga golvet framför mjölken på konsum
för just här fann jag mig själv.


gotland 2006.

image1


detta är sommar. och jag älskar havet precis utanför bilden. jag vet inte varför men bilden och dikten hör på nåt vis ihop. är i min lägenhet i stan. känner mig ensam. nyss hemkommen från hus vid vatten, där är ensamheten aldrig så stark.


dagens dikt

Säg inte
att ingenting blir kvar
av den vackraste fjärlien livet gav

Säg inte
att vingarnas fäg bleknar bort
och försvinner i vinden
som stoft, som stoft

Om fjärilens kropp
måste gömmas i grav
är ändå den svindlande flykten kvar!

bo setterlind
RSS 2.0